Няма възобновяване на пожара в гората край кварталите Средна кула“ и Долапите“,

...
</TD
>Няма възобновяване на пожара в гората край кварталите Средна кула“ и Долапите“,
Коментари Харесай

Главният инспектор на пожарната в Русе: Няма възобновяване на пожара, само пропушване

Няма обновяване на пожара в гората край кварталите " Средна кула “ и " Долапите “, заяви гл.инспектор Светослав Войчев от РД " Пожарна сигурност и отбрана на популацията “-Русе 

Към момента има само видяно пропушване, което е на същия фронт, само че няма пламъчно горене, което да е мотив за терзание. На място от през вчерашния ден дежурят непрестанно представители на Горското стопанство, а към терена с пушек са изпратени два автомобила на пожарната, които да ревизират обстановката и да се намесят, в случай че има потребност, информира Русе Медиа.

Войчев изясни, че е обикновено в идващите два-три дни да има към момента пушеци на местни места поради високите температури и засегнатите при пожара траверси и дебели дънери. Обикновено тлеенето им продължава към три дни. Екипите на пожарната са на място и са ангажирани както да наблюдават периметъра, по този начин и да омокрят направените просеки.

От пожарната още веднъж подчертаха, че все още няма заплаха за къщите и хората, както и от разгаряне на пожара още веднъж.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР